IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чадърът като моден аксесоар

23 октомври 2014 06 00

Как да съчетаете мода с практичност?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В разгара на най-дъждовния сезон, чадърът се оказва аксесоарът, който най-често взимаме със себе си и без който определено не можем.

Лошото време далеч не трябва да се отразява на красивия ни ежедневен силует и по никакъв начин не трябва да влияе на добре стилизираната прическа и ведрото ни настроение.

За целта, добра идея е да приемем лошата прогноза като възможност да внесем малко цвят в сивото ежедневие с добре подбран чадър.

Механизъм

Преди да изберете чадър по принтове и цветове, помислете за практичността. Отварящият се механизъм е изключително важен, а вариантите са три – механично (отваряне и затваряне ръчно), полуавтоматично (отваря се с едно щракване и се затваря ръчно), автоматично (отваря се и се затваря с натискане на един бутон). Подберете най-удобния за вас механизъм и се предпазете бързо от дъжда.

Механизъм срещу вятър – когато купувате чадър, задължително се уверете, че има защитен механизъм против вятър. По този начин, ако уцелите мрачен ден, в който освен, че вали и духа, ще бъдете максимално подготвени, и което е по-важно, сухи.

Материал и размер

Спрямо характеристиките, чадърите могат да бъдат два типа: водоустойчиви или предпазващи от вятър. Ако става въпрос за големината на чадъра, най-добрият вариант е той да е широк между 100 и 110 сантиметра, за да предпазва изцяло всяка част от вас.

Дръжка

Преди да закупите чадър, обърнете внимание на дръжката. Препоръчително е да се спрете на форма полумесец с масивна основа. Най-добре е ако има поставени релефни точки, които да ви помагат да задържите аксесоара, без да се изплъзне от ръцете ви. Тук специално внимание обръщаме на различните видове украси и елементи, които притежават дръжките. Можете да се спрете на барокови извивки, релеф и дори анимирани принтове.

Модни тенденции

В днешно време, дизайнерите обръщат внимание на чадърите като на аксесоарите, които да ви различават от останалите в лошото време. Класическите варианти от наситеночерно безспорно отиват на всеки един силует, но не подминавайте и тези с дантелени краища, флорални принтове, дръзки цветни комбинации и прозрачни елементи.

Макар че ви желаем само безоблачни дни, тайно се надяваме да има поне няколко дъждовни, за да изведем красивия си аксесоар на разходка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари